Länsi-Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen sovittelutoimistot

Swedish
Olet tässä:  Sovittelualoite rikos- ja riita-asiassa

Sovittelualoite rikos- ja riita-asiassa

Sovittelualoitteen voi tehdä asianosainen, poliisi- tai syyttäjäviranomainen tai muu viranomainen. Alaikäisen huoltajalla tai muulla laillisella edustajalla on oikeus tehdä aloite sovitteluun ryhtymisestä. Vajaavaltaiseksi julistettua täysi-ikäistä henkilöä koskevassa asiassa aloitteen sovittelusta voi tehdä myös edunvalvoja. Perhe- ja lähisuhdeväkivaltarikoksissa aloitteen voi tehdä vain poliisi tai syyttäjä.

Aloitteen saatuaan sovittelutoimisto selvittää sovittelun edellytykset, on yhteydessä asianosaisiin ja selvittää heidän suostumuksen sovitteluun. Sovittelutoiminnan vastuuhenkilö tekee päätöksen sovitteluun ottamisesta.

Sovitteluun osallistuminen on asianosaisille vapaaehtoista. Soviteltavan asian käsittely on luottamuksellista ja maksutonta.

Sovittelualoitteen voi tehdä web-lomakkeella Länsi-Uudenmaan tai Kaakkois-Suomen sovittelutoimistoon. Aloitteen voi myös tulostaa pdf-versiona, jolloin se lähetetään oman asuinalueen mukaiseen sovittelutoimistoon.

Sovittelualoite Länsi-Uusimaa / Medlingsinitiativ Västra Nyland.pdf

Sovittelualoite Kaakkois-Suomi.pdf

Alavalikko

Uutisia
Sovittelupalveluiden järjestämisvastuun siirtyminen THL:ään 1.1.2016, tiedote.
EU komission rahoittama kuuden maan tutkimushanke liittyen lähisuhdeväkivallan sovitteluun ja siihen osallistuneiden kokemuksiin. Lue lisää tästä.
Finanssialan keskusliiton tiedote vakuutusten käsittelystä sovittelussa.
Rikos- ja riita-asioiden tilastoraportti. 

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| html| css| Kirjaudu